Podnikatelský plán na ubytovací zařízení

Název práce: Podnikatelský plán na ubytovacie zariadenie
Autor(ka) práce: Repaská, Iveta
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Petrů, Zdenka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce je zostavenie podnikateľského plánu na ubytovacie zariadenie v Prahe. Diplomová práca predstavuje nový koncept ubytovacieho zariadenia, ktorý sa špecializuje na klientelu mačacích milovníkov. Konkurenčná výhoda spočíva práve v spoločnosti mačiek 24 hodín denne. Teoretická časť popisuje základné pojmy v oblasti podnikania, špecifika trhu, legislatívu na území Českej republiky a teoretickú štruktúru podnikateľského plánu. Praktická časť diplomovej práce je zameraná na spracovanie konkrétneho podnikateľského plánu a predstavenie spoločnosti. Súčasťou praktickej časti je analýza zákaznikov, finančná analýza, SWOT a PEST analýza. Získané informácie sú prevažne zo sekundárneho výskumu, v analýze zákazníka doplnené o primárny výskum pomocou dotazníkového šetrenia. Podnikateľský plán slúži k zhodnoteniu jeho realizovateľnosti a konkurencieschopnosti. Hlavným výstupom je zistiť, či projekt Home with cats má alebo nemá svoje miesto na trhu.
Klíčová slova: podnikateľský plán; ubytovacie zariadenie; podnikanie
Název práce: Business plan for accommodation facility
Autor(ka) práce: Repaská, Iveta
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Petrů, Zdenka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The purpose of the diploma thesis is to create business plan for the lodging facility in Prague. The diploma thesis introduces new concept of accommodation that is specially designed for cat lovers. The competitive advantage consists of having company of cats 24 a day. The theoretical part describes basic concepts related to the business topic, market specifics, legislative in the Czech Republic and the structure of the business plan. The practical section of thesis is focused on specific business plan and its introduction. The practical part includes market research, financial analysis, SWOT and PEST analysis. Gained information is mostly from secondary research, whereas market research is completed with primary survey. The main goal of this thesis is to assess viability and competitiveness of the proposed project and to find out whether the Home with cats project has or does not have its place on the market.
Klíčová slova: business; lodging facility; business plan
Název práce: Podnikatelský plán na ubytovací zařízení
Autor(ka) práce: Repaská, Iveta
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Petrů, Zdenka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu na ubytovací zařízení v Praze. Diplomová práce představuje nový koncept hotelu, který se specializuje na klientelu kočičích milovníků. Konkurenční výhoda spočívá právě ve společnosti koček 24 hodin denně. Teoretická část popisuje základní pojmy v oblasti podnikání, specifika trhu, legislativu na území České republiky a teoretickou strukturu podnikatelského plánu. Praktická část diplomové práce je zaměřena na zpracování konkrétního podnikatelského plánu a představení společnosti. Součástí praktické části je analýza zákazníků, finanční analýza, SWOT a PEST analýza. Získané informace jsou převážně ze sekundárního výzkumu, v analýze zákazníka doplněné o primární výzkum pomocí dotazníkového šetření. Podnikatelský plán slouží ke zhodnocení jeho reálnosti a konkurenceschopnosti. Hlavním výstupem je zjistit, zda projekt Home with cats má nebo nemá své místo na trhu.
Klíčová slova: podnikatelský plán; podnikání; ubytovací zařízení

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 9. 2019
Datum podání práce: 26. 6. 2020
Datum obhajoby: 10. 9. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70822/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: