Vnímání reklamního sdělení dětmi předškolního věku

Název práce: Vnímání reklamního sdělení dětmi předškolního věku
Autor(ka) práce: Němečková, Marie
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Závodný Pospíšil, Jan
Oponenti práce: Šimůnková, Klára
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vnímání reklamního sdělení dětmi předškolního věku, tedy dětmi od 3 do 7 let. Cílem práce je zanalyzovat vliv reklamy na tuto věkovou skupinu dětí a určení komunikačních médií, se kterými uvedená věková skupina přichází nejvíce do styku a je jimi nejvíce ovlivňována. Práce nejprve seznamuje se základními klíčovými pojmy, které jsou vztaženy k dané problematice a poskytují čtenáři ucelený rámec poznatků, které jsou k uchopení problematiky nezbytné. V praktické části jsou vyhodnoceny výzkumné otázky, které jsou stanoveny v návaznosti na cíl práce. Sběr dat probíhal pomocí dotazníkového šetření a osobního zúčastněného pozorování. Výzkumné otázky a hypotézy byly vyhodnoceny pomocí základních deskriptivních metod a pokročilejších analýz dat. Výsledky provedeného výzkumu jsou v závěru porovnány s výstupy teoretické rešerše a replikovaného výzkumu.
Klíčová slova: Youtube; Videoreklama; Reklamní apely; Děti; Vliv reklamy; Komunikační média
Název práce: Perception of advertising message by preschool children
Autor(ka) práce: Němečková, Marie
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Závodný Pospíšil, Jan
Oponenti práce: Šimůnková, Klára
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor's thesis deals with the issue of perception of advertising messages by preschool children, ie children from 3 to 7 years. The aim of work is focused on analyzing the influence of advertising on this age group of children and to determine the communication media with which this age group comes into contact the most and is most influenced by them. The thesis at first acquainted with the basic key concepts that are related to the issue and provides the reader with a comprehensive framework of knowledge that is necessary to understand the whole issue. In the research part, research questions are evaluated. Research questions were constructed in connection with the aim of the work. Data collection was performed by using a questionnaire survey and personal participatory observation. Research questions and hypotheses were evaluated using basic descriptive methods and advanced data analysis. The results of the research were in the conclusion compared with the outcomes of theoretical findings and replicated research.
Klíčová slova: YouTube; Video advertising; Children; The influence of advertising; Communication media; Advertising appeals

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 9. 2019
Datum podání práce: 17. 7. 2020
Datum obhajoby: 27. 8. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70908/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: